TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. február 20., szerda

Köles és csirke avagy Most épp ez a kedvenc

Valamiért eddig a köles kimaradt az életem ételemből; ennek nem tudom mi lehet az igazi oka...
Szerintem próbálkozásom már volt vele, de valamiért nem...
Aztán a napokban vásároltam egy zacskóval...
...és azóta még kettővel...













PIRÍTOTT HAGYMÁS KÖLESKÁSA,
    ZÖLDBORSÓVAL ÉS PIKÁNS CSIRKEMELLEL
Hozzávalók:
10 dkg köles
20 dkg zöldborsó
2 fej vöröshagyma
60 dkg csirkemell
4 ger. fokhagyma
chilipehely
kakukkfű
3,5 dl víz
A csirkemellet felszeleteljük, (nálam most úgy adta magát, hogy adagokét egy nagy, nyitott szeletre vágtam), majd chilipehellyel, zúzott fokhagymával és kakukkfűvel bedörzsöljük, aztán legalább egy éjszakára olajba fojtva, hűtőben érleljük, pácoljuk. Grill serpenyőben megsütjük, tálaláskor sózzuk.
3,5 dl vizet, egy kis sóval feleszünk forrni.
A kölest egy szűrőben alaposan! átmossuk, majd a forrásban levő vízbe borítjuk, elkeverjük, lángot levesszük a legkisebbre, és szép lassan, amennyire csak lehet, elfőzzük a levét...










...aztán egy fedővel letakarva, a tűzről lehúzva, 20-25 percig hagyjuk saját gőzében párolódni, dagadni. (Tehát hasonlóan, mint a rizst.)
Közben a zöldborsót megfőzzük.
A hagymát félkarikákra vágjuk és egy kevéske olívaolajon megpirítjuk.
A kölest egy villa segítségével fellazítjuk aztán a leszűrt borsóval együtt, a hagymához adjuk és alaposan összeforgatjuk, szükség szerint sózzuk.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése