TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. február 13., szerda

Borsó és burgonya avagy ...ott van

Krémlevest kívántam, meg valami fűszerest, vagy fűszereset.
Azt nem mondanám, hogy indiai leves lett belőle, de a hangulatában, maxi ott van 😁
...aztán az is meglehet, hogy rákapnak az indiaiak, sőt ha van követőim közt indai akkor léci írja má' meg, hogy mennyire állná meg helyét ez a leve Indiában, persze ott tisztított vajjal, Ghí-vel készíteném 😉














ZÖLDBORSÓKRÉMLEVES,
  INDIAI HANGULATBAN
Hozzávalók:
50 dkg zöldborsó (fagyos)
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
2 dl  tejszín
2 tk. őrölt római kömény
1 tk. currypor
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. fűszerpaprika
őrölt fehér bors
vaj
40 dkg burgonya
levesgyöngy
A vöröshagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és vajon szépen megpirítjuk, vigyázva, hogy a fokhagymát ne égessük meg.
Aztán hozzáadjuk a zöldborsót és a fűszereket, elkavarjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel és szép lassan, jó puhára főzzük.
Közben a burgonyát is megtisztítjuk és kis kockákra darabolva, sós vízben megfőzzük.
Amikor a borsó kellően megpuhult, hozzáöntjük a tejszínt és egy botmixer segítségével simára turmixoljuk, összeforraljuk szükség és ízlés szerint utóízesítjük.
Forrón tálaljuk, betétnek a burgonyát és finom ropogós levesgyöngyöt adunk.
-Most nem sűrítettem jobban, mert számomra megfelelt az állaga, de aki sűrűbben szeretné, az egy kis liszttel készítsen habarást a tejszínből.-







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése