TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. október 18., csütörtök

Csirke, borsó, sonka avagy #HasTag

Na de mi, az a #HasTag?
Drágájim, a kedd este abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy a szombathelyi Agora Savaria - Művelődési és Sportház felkérésére, egy közösségi főzőcskézés keretein belül, én voltam a húdenagyonNagy-főokos-előadó-dirigens-ámulatbaejtő-akárki... pedig ott sem akartam mást, mint ötleteket adni, arra, hogy ugyanazokból a könnyen hozzáférhető, mindenki számára elérhető hozzávalókból, egy kis fantáziával, több féle étket is el tudunk készíteni.
...és nem kell hozzá más mint csak az, hogy pl.máshogy, más méretűre daraboljuk az alapanyagokat, az adott éltehez igazítva, picit változtatunk a mennyiségek megoszlásán, lecserélünk egy fűszert, vagy egészen más fűszerezéssel készítjük el, és mi történik akkor ha nem pirítunk, csak finoman párolunk, főzünk valamit (akár az aprított hagymát is), de köret ügyes variálásával is tudunk változtatni egy étel hangulatán... meg ilyesmi... egyébként már évekkel ezelőtt már készüktek nálam ilyen dolgok, amit csirkemellre, sonkára és borsóra hangoltam.
No de, akkor gyorsan ide is linkelem őket, mert keddi napon is ezek készültek, de lehet hogy egy kicsit máshogy 😉
                      https://orultenjoetelek.blogspot.com/2015/02/zoldborso-gepsonka-es-csirkemell-azaz.html
                             https://orultenjoetelek.blogspot.com/2015/03/zoldborso-gepsonka-es-csirkemell-azaz_5.html
...sőt biztos hogy máshogy, mert nem tiltja meg semmi a változtatást, a pillanat varázsában, abból amit épp otthon találunk. Hisz' a főzés, egy könnyű és szabad dolog!!!
Higgyétek el, sokkal könnyebb, mint ezt a bugyikék sz@rt kitörölnöm a szöveg alól😁 
Talán már említettem a jelszavainkat:
FANTÁZIA, BÁTORSÁG, JÓ ÉTVÁGY 
Ja! ennek a pompás kis rendezvénysorozat neve a #Has Tag, ami szerénységem Őrültségeivel kezdődött el.
















   CSIRKECSÍKOK #HasTag MÓDRA
Tárkonyos csirkecsíkok, zöldborsóval
     és sonkás-fokhagymás rizzsel
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
15-20 dkg zsenge zöldborsó (fagyos)
½ fej vöröshagyma
2-3 ek. mustár
2 dl tejszín
10 dkg sonka (gépsonka)
2 ger. fokhagyma
bors, só
4 adag rizs (20-25 dkg)
A hagyományos módon párolt rizst készítünk.
A vöröshagymát szép, finomra aprítjuk.
A csirkemellet felcsíkozzuk, és egy kevéske zsiradékon fehéredésig sütjük; aztán hozzáadjuk a fagyos zöldborsót, a finomra vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal ízesítjük, majd vízzel felöntögetve, puhára pároljuk.
-Ugyi azt már tudjuk, hogy szárított fűszereket a főzés közben, míg a frisseket a főzés végén is ölég az ételhez adni.-
Amikor a borsó megpuhult, hozzákeverjük a mustárt és a tejszínt.
Közepes lángon összefőzzük, összeforraljuk; aki sok szafttal szereti az ilyesmi ételeket, az hagyjon rajta több „levet”, és a tejszínből, egy kis liszttel készült habarással sűrítse be.
A sonkát vékony csíkokra vágjuk, aztán egy kevés (épp csak a szükséges) zsiradékon, pillanatok alatt átpirítjuk, majd a tűzről lehúzva, de még melegében, zúzott vagy aprított fokhagymát adunk hozzá.
Amikor a rizs alatt lekapcsoljuk a tüzet, akkor gyorsan a tetejére borítjuk a fokhagymás sonkát és vissza tesszük rá a fedőt, tálalás előtt villával fellazítva, jól összeforgatjuk.
Csak azért mert hátha nem vettétek észre: 
Ez a recept lényegében a belinkeltek között is megtalálható; igaz a borsó és a sonka helyet cserélt... ezt azzal helyettesítettük, amaz meg kimaradt belőle... 
Jó főzőcskézést mindenkinek 😉




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése