TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. október 1., hétfő

Karaj és hagyma avagy Hétfő egyszerűen

Ma semmi különöset..., egyszerűen csak finomat kívántam.















HAGYMÁS SERTÉSSZELET SZAFTOSAN
        A NAGYI TARHONYÁJÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
2 fej vöröshagyma
15 dkg kolozsvári szalonna
2 ek. mustár
2 ek. liszt
fűszerpaprika
majoránna
kömény
lestyán
bors, só
+Tarhonya, hagyma, szalonna, sárgarépa, petrezselyemgyökér., kömény, só
A tarhonyát azzal a kis kunkorral készítjük el, hogy a tarhonyával együtt, apróra kockákra vágott szalonnát és vöröshagymát is pirítunk, illetve amikor felengedjük vízzel, szintén pici kockára darabolt zöldségeket is adunk hozzá, 4 főre számolva ez kb. 20-25 deka tarhonya, 10-10 deka szalonna és zöldségek és egy fél fej hagyma; de ezek képlékeny mennyiség.
A sertéskarajt felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk; és egy nagyobb serpenyőben szépen megsütjük őket; tálalásig fóliával letakarva félretesszük.
A hagymákat félkarikára vágjuk, a szalonnát felcsíkozzuk.
A hús sütésénél visszamaradt zsiradékon, félig megpirítjuk a szalonnát és a hagymát, megszórjuk 2 ek. liszttel, elkeverjük, meghintjük fűszerpaprikával, aztán felöntjük bő fél liter vízzel, hozzáadjuk a mustárt, köménnyel, majoránnával és lestyánnal ízesítjük, szükség szerint sózzuk.
Egy forrás után visszahelyezzük bele a hússzeleteket és percek alatt sűrűre főzzük, pároljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése