TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. október 17., szerda

Rizs és hús avagy A hétköznapi

Mostanában, bizonyos, nem részletezendő okokból kifolyólag, ritkán eszek, klasszikus, hétköznapi, szokványos étkeket.
Amikor pedig megkívánok egy-egy ilyen dolgot, akkor nekiállok elkészíteni és közben rájövök, hogy hoppá... ebbe is tettem egy icipici kunkort 😁














RIZSES HÚS
ahogy én készítem
Hozzávalók:
50 dkg sertéslapocka
30 dkg paprika
20 dkg paradicsom
1 szál sárgarépa (kb.15 dkg)
1 nagy fej vöröshagyma
3 ger. fokhagyma
25 dkg rizs
fűszerpaprika
őrölt kömény
majoránna
A vöröshagymát felaprítjuk, és egy kis zsiradékon üvegesre sütjük.
A lapockát kisebb (1 cm) kockákra vágjuk, a sárgarépát szintén felkockázzuk, majd a hagymához adjuk őrket.
Amikor a hús elvesztette nyers színét, megsózzuk, köménnyel, majoránnával, fűszerpaprikával ízesítjük, felöntjük vízzel és pörkölt módján főzzük, 35-40 percig, illetve ahogy a hús puhul.
Közben a paprikát és a paradicsomot is felkockázzuk.
Amikor a hús elérte a kívánt puhaságot (harapható, de még nincs teljesen megfőve), a levét, szaftját elforraljuk annyira, hogy éppen csak ellepje a húst, aztán beleszórjuk a rizst a paprikát és a paradicsomot, felöntjük, a rizs mennyiségének nagyjából kétszerese vízzel, megkeverjük, és innen tovább úgy készítjük, főzzük tovább, mintha párolt rizst készítenénk.
Tálalás előtt egy villa segítségével fellazítjuk, összekeverjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése