TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. október 11., csütörtök

Tök és paprika avagy Ennyi volt

Na, Drágájim, az a helyzet, hogy ma ebédig meg volt még az egyik, illetve a másik tököm...
Aztán mivel régen ettem már főzeléket, gondoltam az lesz belőle...
2. Kint a gazdaságban megbolondult a paprika (fóliás) és úgy nő, mint aki be akarná hozni az elmúlt két évet... 
Nem volt mit tenni, ezeket kellet elhasználni...














SAVANKÁS TÖKFŐZELÉK,
  PAPRIKÁVAL ÉS LESTYÁNNAL
Hozzávalók:
1 db zsenge főzőtök (kb. 1,10 kg)
40 dkg paprika (több színű)
1 fej vöröshagyma
3 ger. fokhagyma
4 ek. ételecet (10%)
3-4 ek. liszt
2 db babérlevél
őrölt kömény
lestyán
A főzőtököt félbevágjuk, eltávolítjuk a magrészét, meghámozzuk, a húsát pedig felkockázzuk.
A paprikát hasonló méretű kockákra vágjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, kevés zsiradékon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát, 2-3 percig együtt pirítjuk, aztán megsózzuk.
Amikor a paprika kezd levesedni, hozzáadjuk a tököt is, meglocsoljuk az ecettel, babérlevéllel, köménnyel és lestyánnal ízesítjük; felöntjük annyi vízzel, ami épphogy csak ellepi, majd roppanós puhára főzzük.
Közben zsemleszínű, fokhagymás rántást készítünk, és a főzelékünket besűrítjük.
Kedvünkre való feltéttel kínáljuk, ami nálam jelen esetben - sült kolbász.
Én szeretem a savankás ízeket, ezt egyébként az elnevezés is tükrözi, ha má' tegnap szóba hoztam 😉, de ha valakinek ezzel fenntartása van, nyugodtan használjon kevesebb ecetet.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése