TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. október 12., péntek

Padlizsán és töltelék avagy Egyszerűen tuningolva

Ma erre voltam ráállva....
Egyszerű, zöldséges, szaftos, finom...
...azért a kolbász ott van, mint szuper titkos ízesítő  😉
















TÖLTÖTT PADLIZSÁN,
  KOLBÁSSZAL ÉS TOJÁSSAL
2 személyre
Hozzávalók:
1 db padlizsán (45-50 dkg)
1 szál sütnivaló kolbász
3 db tojás
1 p. tejföl (175g)
5 dkg reszelt sajt
1 cs. petrezselyem zöldje
olívaolaj
A tojásokból 2 darabot keményre főzünk, megpucoljuk.
A padlizsánt megmossuk, hosszában félbevágjuk és a belsejét ügyesen kivájjuk.
(Én ezt úgy csinálom, hogy egy éles késsel körbe vágom a szélénél, egy kis „peremet” hagyva; a közepét, bekockázom, majd egy kanál segítségével kivájom, vigyázva arra, hogy a héját ne sértsem meg.)
A kivájt részt feldaraboljuk.
A sünivaló kolbászról lehúzzuk a héját, és egy serpenyőben, picike olívaolajon addig sütjük amíg elveszti nyers színét, közben a fakanállal ügyesen szét nyomkodjuk (darált hús állagúra); majd hozzáadjuk a padlizsándarabokat, óvatosan megsózzuk! így együtt kb. 10 percig kevergetve sütjük, pirítjuk, aztán lehúzzuk a tűzről. (A padlizsán issza az olajat; eleinte úgy érezhetjük, hogy még kell egy kis olaj, de inkább ne adjunk hozzá, mert a kolbászhúsból is fog még kisülni! Ha túl soknak találnánk az alatta levő zsiradékot , hintsük meg egy csapott evőkanál liszttel és keverjük el. )
A tejfölt kikeverjük a maradék 1 db nyers tojással, és kb. 4 evőkanálnyit hozzákeverünk a kissé lehűlt padlizsános-húshoz, illetve a bő adag aprított petrezselymet is keverjünk bele.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A félbevágott, kikapart padlizsánokat, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, finoman meglocsoljuk olívaolajjal.
A töltelék felét elosztjuk a padlizsánokba, majd belehelyezzük a tojásokat félbevágva és befedjük, a töltelékkel maradékával.











Ezután rákenjük a tejföl maradékát is, megszórjuk a reszelt sajttal és 30-35 perc alatt szépen megsütjük.
(Én a szebb pirulás érdekében megszoktam hinteni egy kis zsemlemorzsával, de csak annyival, mintha jól megsóznám.)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése