TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. február 22., szerda

Az utolsó forduló

SparChef
Spenót, sajt, szalonna, tészta, liszt, ...noiszen !? 
Rakott tészta? Ungarise lasange? Varga béles? Nem tudom, kinek, mi jut eszébe. Nekem ezek az étkek ugrottak be, aztán készítettem belőle egyet :) 

 












SPENÓTOS RAKOTT TÉSZTA, SUSZTER MÓDRA
Hozzávalók:
40 dkg mirelit spenót (Frosta, tejszínes)
25 dkg cérnametélt
20 dkg sajt
20 dkg szalonna
1 cs. réteslap (8 db-os)
4 db tojás
1 p. tejföl
8 dkg liszt
2 ger. fokhagyma
margarin
A tésztát kifőzzük és összekavarjuk a felolvasztott spenóttal (természetesen, másféle spenót is meg felel, de akkor öntsünk hozzá 1/2 dl tejszínt vagy tejet), hozzáadunk 2 db elhabart tojást és a zúzott fokhagymát, szükség szerint sózzuk.
A másik 2 db tojást a tejföllel és a lisztel habarjuk el, picit megsózzuk.
A sajtot lereszeljük, a szalonnát felcsíkozzuk.
Egy kb.24x38 cm-es tepsit kikenünk margarinnal és elkezdjük a rétegezést.
2 db réteslappal kibéleljük a tepsi alját és rátesszük a tészta felét. Ezután ismét 2 db réteslap következik, erre a tejfölös-tojás fele jön és megszórjuk a sajt felével. Aztán megint a 2 db réteslap és a tészta másik fele. Az utolsó kettő réteslappal befedjük a maradék tejfölös-tojást eloszlatjuk rajta és egyenletesen rászórjuk a sajtot, végül megkoronázzuk a szalonna csíkokkal. Forró sütőben, szép pirosra sütjük.
Tálaláskor adhatunk mellé még még egy kis tejfölt, akár fokhagymásan is, de a ketchup is passzol hozzá!
... és mi lenne, ha bátran, köretként is ki próbálnánk :)

2 megjegyzés:

  1. De jól hangzik! Ezt ki kellene próbálni medvehagymával is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony ám !...az is nagyon fincsi és egészséges !!!

      Törlés