Azt hiszem, most ölég nagy szentségtörést követtem el; de ha már egyszer közeleg a Valentin nap, talán megbocsátja nekem a világ, hogy feldaraboltam a kacsacombokat és ...
VALENTIN NAPI KACSASALÁTA,
MOGYORÓS-RIZSTALLÉRRAL
Hozzávalók:
4 db kacsacomb
25 dkg gyors rizs
30 dkg meggy (fagyasztott)
10 dkg meggylekvár
10 dkg sós mogyoró
8 dkg zsemlemorzsa
20 dkg kigyóuborka
3 db tojás
4 db kacsacomb
25 dkg gyors rizs
30 dkg meggy (fagyasztott)
10 dkg meggylekvár
10 dkg sós mogyoró
8 dkg zsemlemorzsa
20 dkg kigyóuborka
3 db tojás
1 db paradicsom
1 dl olívaolaj
1 dl vörösbor
1 fej jégsaláta
1 tk. őrölt gyömbér
vaj
bors, só
1 dl olívaolaj
1 dl vörösbor
1 fej jégsaláta
1 tk. őrölt gyömbér
vaj
bors, só
A kacsacombokat kicsontozzuk és kis csíkokra daraboljuk, majd vajon előpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt, vörösborral készre pároljuk (ha szükséges kis vizet adhatunk hozzá). Az olívaolajat a lekvárral, a gyömbérrel, sóval és borssal alaposan összekeverjük és beleszórjuk az apró kockára vágott paradicsomot. Amikor a hús készre párolódott hozzákeverjük az öntethez és hűtőben jól lehűtjük.
A rizst az előírásnak megfelelően elkészítjük és egy tálban, alaposan összekeverjük a mogyoróval, a felvert tojásokkal, borssal és kellő mennyiségű sóval (vigyázzunk a mogyoró is sós!). Zsemlemorzsával sűrű masszává gyúrjuk és vizes kézzel pacsnikat, tallérokat formálunk belőle, amit sütőlemezen vagy zsiradékban (így szerintem finomabb) szépen megsütünk.
Az uborkát felkockázzuk, a salátát megtépkedjük és a kiolvadt meggyel összevegyítjük. Tálaláskor a saláta tetejére halmozzuk az öntetes húst és a tallérokkal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése