TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. február 25., szombat

Csak úgy

Nem akarom szaporítani a szót, megint csak egy apró ötletet szeretnék adni nektek.
Ma salátát akartam vacsizni, közben a boltba ráleltem a csodálatos Mortadellára és nem bírtam ott hagyni. Mortadellás saláta, az bizony finom lesz! Aztán valamiért úgy éreztem, hogy ez a fincsi "kis" felvágott többet érdemel minthogy belecsíkozzam egy egyszerű salátába, épp ezért a salátát csíkoztam bele a Mortadellába :)
Ráadásul, a már másodikos! unokaöcsém azt mondta, mikor kíváncsian, nagyra nyílt szemekkel méricskélte ezt a husit:
-Szerintem ez nem lesz jó, bátyus!
-Miért? Édes ecsém.
-Háát úgy hiszem ekkora zsemle nincs is.














MORTADELLÁBA GÖNGYÖLT SALÁTA
Hozzávalók:
Különösebb mennyiségek nélkül.
Mortadella, jégsaláta, kígyóuborka, olívabogyó, Gorgonzola (márványsajt), majonéz, bazsalikom, bors. só.
De bármilyen salátaféle megfelel; mit azt említettem az elején ez csak egy ötlet, mindenki igazítsa saját ízlésére. A felvágott is lehet más, csak vékony, könnyen göngyölhető legyen és viszonylag nagy szeletek.
A sajtot egy villával összetörjük (más esetben reszeljük vagy apró kockákra vágjuk) és egy kis majonézzel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal ízesítjük. A salátaféléket nagyon vékonyan felcsíkozzuk és a majonézes sajthoz keverjük. Ezután a Mortadella szeletekre vékonyan rákenjük a salátát és feltekerjük. Ennyi felesleges többet beszélni róla.

1 megjegyzés: