SparChef
Spenót, sajt, szalonna, tészta, liszt, ...noiszen !?
Rakott tészta? Ungarise lasange? Varga béles? Nem tudom, kinek, mi jut eszébe. Nekem ezek az étkek ugrottak be, aztán készítettem belőle egyet :)
Spenót, sajt, szalonna, tészta, liszt, ...noiszen !?
Rakott tészta? Ungarise lasange? Varga béles? Nem tudom, kinek, mi jut eszébe. Nekem ezek az étkek ugrottak be, aztán készítettem belőle egyet :)
SPENÓTOS RAKOTT TÉSZTA, SUSZTER MÓDRA
Hozzávalók:40 dkg mirelit spenót (Frosta, tejszínes)
25 dkg cérnametélt
20 dkg sajt
20 dkg szalonna
1 cs. réteslap (8 db-os)
4 db tojás
1 p. tejföl
8 dkg liszt
2 ger. fokhagyma
margarin
só
A tésztát kifőzzük és összekavarjuk a felolvasztott spenóttal (természetesen, másféle spenót is meg felel, de akkor öntsünk hozzá 1/2 dl tejszínt vagy tejet), hozzáadunk 2 db elhabart tojást és a zúzott fokhagymát, szükség szerint sózzuk.
A másik 2 db tojást a tejföllel és a lisztel habarjuk el, picit megsózzuk.
A sajtot lereszeljük, a szalonnát felcsíkozzuk.
Egy kb.24x38 cm-es tepsit kikenünk margarinnal és elkezdjük a rétegezést.
2 db réteslappal kibéleljük a tepsi alját és rátesszük a tészta felét. Ezután ismét 2 db réteslap következik, erre a tejfölös-tojás fele jön és megszórjuk a sajt felével. Aztán megint a 2 db réteslap és a tészta másik fele. Az utolsó kettő réteslappal befedjük a maradék tejfölös-tojást eloszlatjuk rajta és egyenletesen rászórjuk a sajtot, végül megkoronázzuk a szalonna csíkokkal. Forró sütőben, szép pirosra sütjük.
Tálaláskor adhatunk mellé még még egy kis tejfölt, akár fokhagymásan is, de a ketchup is passzol hozzá!
... és mi lenne, ha bátran, köretként is ki próbálnánk :)
De jól hangzik! Ezt ki kellene próbálni medvehagymával is!
VálaszTörlésBizony ám !...az is nagyon fincsi és egészséges !!!
Törlés