TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. február 14., kedd

Valentin napi vallomások 5.

Pilinszky János : 

Azt hiszem 

Azt hiszem, hogy szeretlek;
lehunyt szemmel sírok azon, hogy élsz.
De láthatod, az istenek,
a por, meg az idő
mégis oly súlyos buckákat emel
közéd-közém,
hogy olykor elfog a
szeretet tériszonya és
kicsinyes aggodalma.
Ilyenkor ágyba bújva félek,
mint a természet éjfél idején,
hangtalanul és jelzés nélkül.

Azután
újra hiszem, hogy összetartozunk,
hogy kezemet kezedbe tettem      














                                                             
CSIBEFALATOK DARLING MÓDON 
Hozzávaló:
60 dkg csirkemell
50 dkg burgonya
40 dkg sárgarépa
2 db alma 
3 ek. ecetes torma
2 dl tejszín
olívaolaj
zsálya
bors, só 
A burgonyát és a sárgarépát hasonló méretű hasábokra daraboljuk. A sárgarépát, bő vízben feltesszük főzni, amikor felforrt, hozzáadjuk a burgonyát és roppanósra főzzük. Közben a csirkemelleket is hasonló, hasáb méretűre szeleteljük. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és a hús hasábjainkat megpirítjuk, majd megsózzuk és borsozzuk, zsályával ízesítjük. Amikor szép pirosra pirultak, felöntjük egy deci vízzel és a tejszínnel, belekavarjuk a tormát és sűrűre forraljuk. (A jó minőségű tejszín, forraláskor sűrűsödik. Ellenkező esetben lisztet vagy keményítőt használhatunk a sűrítéshez.) Egy másik serpenyőben, kevés olívaolajon összeforgatjuk a hasábokra vágott, megfőtt burgonyát és répát valamint cikkekre darabolt almát is dobunk közé, borssal és zsályával ízesítjük, szükség szerint sózzuk és szintén szépen összepirítjuk. Tálaláskor a húst, egy kis szafttal a köret tetejére halmozzuk.
Csak 1 tipp: A húsnak, de a köretnek is megbolondíthatjuk az íztét, ha pár csepp mézzel pirítjuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése