A múltkori receptemmel, úgy érzem öléggé megszentségtelenítettem a kacsacombot. Azóta is azon gondolkoztam, hogy tudnám ezt jóvátenni, ma azt hiszem sikerült. Sikerült a fellegekbe emelnem ezt a pompás kis húst. Pároltam, tekertem, sütöttem és így egy fantasztikus csábító ételt kreáltam ;)
KACSACOMB "MON CHÉRI", MEGGYES - RIZSRÉTESSEL
Hozzávalók:
4 db kacsacomb
25 dkg gyors rizs
45 dkg fagyasztott meggy
15 dkg meggy lekvár
1 cs. 8-lapos réteslap
1 nagy fej vöröshagyma
1 db tojás
1 p. tejföl
10 dkg vaj
3 dl vörösbor
1 dl konyak
5 dl szárnyas alaplé (lehet leveskockából is)
1 ek. zsemlemorzsa
kakukkfű
bors, só
4 db kacsacomb
25 dkg gyors rizs
45 dkg fagyasztott meggy
15 dkg meggy lekvár
1 cs. 8-lapos réteslap
1 nagy fej vöröshagyma
1 db tojás
1 p. tejföl
10 dkg vaj
3 dl vörösbor
1 dl konyak
5 dl szárnyas alaplé (lehet leveskockából is)
1 ek. zsemlemorzsa
kakukkfű
bors, só
A kacsacombokat beízesítjük kakukkfűvel, sóval, borssal és bőrös felével (amit kissé bevagdostunk) lefelé, 5 dkg vajban előpirítjuk. Amikor már szépen megpirult és egy kis zsír is kisült belőle, visszafordítjuk, hozzáadjuk az apróra kockázott vöröshagymát és üvegesere pároljuk. Majd felöntjük 1 deci alaplével és a borral. Fedő alatt puhára pároljuk, közben, szükség szerint alaplével felöntögetjük.Amikor a combok megpuhultak, egy tálra kiszedjük őket; a szaftjához hozzákeverjük a meggylekvárt és a konyakot. A combokat visszarakva készre forraljuk, ha kell utóízesítjük. A rizst az előírtaknak megfelelően elkészítjük. A meggyet kiolvasztjuk, alaposan kinyomkodjuk és a zsemlemorzsával összekeverjük, kakukkfűvel ízesítjük. A tejfölt a tojással elhabarjuk és 5 deka vajat is kiolvasztunk. Egy tiszta konyharuhára (ez segíteni fog a feltekerésnél) ráteszünk egy réteslapot, megkenjük olvasztott vajjal, megcsepegtetjük, megkenjük a tejföllel. Rátesszük a második réteslapot szintén kenünk és csepegtetünk, majd egyenletesen szétoszlatjuk rajt a rizs felét. Ezután ismét a réteslapok következnek ugyanúgy mint az előbb, de a meggy felét, a szélére egy sorban tesszük rá. Ezután a konyharuha segítségével feltekerjük a rétesünket és vajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük, majd elkészítjük a második rudat is. A rétesek tetejét a maradék vajjal lekenjük és forró sütőben megsütjük. Tálaláskor a combokat gazdagon megöntözzük a finom, tartalmas szafttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése