CSÖRÖGEFÁNK, SZILVALEKVÁRRAL TÖLTVE
Hozzávalók:
50 dkg liszt
12 dkg margarin
1 p. tejföl (175 g)
3 db tojás sárgája
1/2 cs. sütőpor
5 dkg cukor
3 ek. rum
1 tk. só
30 dkg szilvalekvár (sütésálló)
A sütőport elkeverjük a liszttel, beledaraboljuk a margarint, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, cukrot, sót, rumot és alaposan összegyúrjuk. Lisztezett gyúródeszkán kb. 3 mm. vastagságúra nyújtjuk, majd derelyevágó segítségével 5 cm.-es kockákra vágjuk. A kockák közepére elosztjuk a lekvárt, a széleiket pedig lekenjük tojás fehérjével. Átlósan, három szögeket hajtogatunk belőlük, a széleinél jól összecsípjük és forró olajban kisütjük őket. Porcukorban megforgatva vagy meghintve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése