TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. február 19., vasárnap

Csörög-e a csöröge

Ismét előkapartam egy réges-régi receptet a Mamikám megsárgult szakácskönyvéből...















CSÖRÖGEFÁNK, SZILVALEKVÁRRAL TÖLTVE
Hozzávalók:
50 dkg liszt
12 dkg margarin
1 p. tejföl (175 g)
3 db tojás sárgája
1/2 cs. sütőpor
5 dkg cukor
3 ek. rum 
1 tk. só
30 dkg szilvalekvár (sütésálló)
A sütőport elkeverjük a liszttel, beledaraboljuk a margarint, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, cukrot, sót, rumot és alaposan összegyúrjuk. Lisztezett gyúródeszkán kb. 3 mm. vastagságúra nyújtjuk, majd derelyevágó segítségével 5 cm.-es kockákra vágjuk. A kockák közepére elosztjuk a lekvárt, a széleiket pedig lekenjük  tojás fehérjével. Átlósan, három szögeket hajtogatunk belőlük, a széleinél jól összecsípjük és forró olajban kisütjük őket. Porcukorban megforgatva vagy meghintve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése