TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. február 16., csütörtök

Zöldreggeli, sárgában

    ZöldKampány – Zöldségek, sorakozó! 
A ZöldKampányhoz bárki csatlakozhat, aki vállalja, hogy 2012-ben tudatosan törekszik arra, hogy több zöldséget fogyasszon, méghozzá minél változatosabb formában. Ezen rugalmas kereten belül minden résztvevő úgy étkezik, ahogy kedve tartja. Nem az a cél, hogy vegetáriánusok legyünk, hanem az, hogy módosítsunk az arányokon. Ha eddig csak krumplit ettél, azt is köretnek, most esélyt kell adnod más zöldségeknek is.













ESZTERHÁZY OMLETT
/egy személyre/
3 db tojás
1 tk. mustár
2 tk. tejföl
10-15 dkg vegyes zöldség
  /sárgarépa, petrezselyem gyökér, zeller, karalábé/ 
póréhagyma
kapribogyó
kakukkfű
citromlé
margarin
bors, só 
A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk és egy diónyi margarinon, pár perc alatt megpároljuk. A párolás utolsó szakaszában pár csepp citromlével, sóval és borssal ízesítjük. Közben a tojásokat elhabarjuk a tejföllel és a mustárral, sóval, kakukkfűvel ízesítjük. A megpárolt zöldségek közé dobunk pár szem kapribogyót és egy-két karika póréhagymát és ráöntjük a tojást. Két percig nagy lángon sütjük, közben igazgatjuk, amikor kezd szilárdulni fedővel letakarva, kis lángon készre sütjük, készre pároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése