TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. december 27., kedd

Pulyka és áfonya avagy A zamatos élvezet

Az történt velem tegnap, azaz karácsony másnapján, valami összegzőt akartam enni, amiben bent van az egész karácsony.
Édes, fűszeres, kellemes, markáns, zamatos, bársonyos, picikét borittas, egész kicsit különleges, és nagy mértékben szeretetteljes.
...és egyszerű!















PULYKA MEDALION,
  ÁFONYÁS MASCARPONE MÁRTÁSBAN,
    KÜLÖNLEGES RIZS KÖRETTEL 
Hozzávalók:
60 dkg pulykamedalion
25 dkg mascarpone 
5 dkg aszalt áfonya (lehet több is )
2 dl vörösbor
kakukkfű
bors,só
rizs
babérlevél
szegfűszeg
fokhagyma
A rizst a klasszikus módon készítjük el, azzal a kis furfanggal, hogy 4 adagnyi mennyiséghez, 1 db babérlevelet, 4-5 szem szegfűszeget és 2 gerezd fokhagymát adunk ízesítésnek, a pároláskor.
A pulykamedalionokat elszeleteljük, kissé megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben elősütjük őket. 
Ezután felöntjük a borral, beleszórjuk az áfonyát, fűszerezzük kakukkfűvel és kis lángon 5-6 percig pároljuk
A húsokat kiszedjük egy tálba, majd a boros alaphoz adjuk a mascarponét, simára keverjük, visszarakjuk a hússzeleteket, és készre forraljuk, szükség szerint utóízesítjük, ha kell, egy kis vizet (bort) adhatunk még hozzá.
Frissen tálaljuk. 

 


      



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése