TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. december 14., szerda

Gomba és tészta avagy Egyszerűen és máshogy

Tegnap esmét egy viszonylag új, de nagy kedvencem került a tányéromba. Ez pedig nem más mint a főtt gomba illetve az íze 😉
Annyira megkedveltem ezt a semmihez nem fogható kellemes gomba ízt (az állagáról nem is beszélve), és már nem egyszer történt, hogy a reggeli főtt tojás, vagy épp kolbászféle mellé, a főzővízbe is dobtam egy-két darabkát csak úgy, egyszerűen négyfelé vágva 👍















EGYSZERŰ GOMBÁS PENNE,
       KICSIT MÁSHOGY
Hozzávalók:
25 dkg penne 
50 dkg gomba
2 szál szárzeller
25-30 dkg paradicsom
2-3 ger. fokhagyma
2 dl vörösbor

A gombát megtisztítjuk, és különvesszük a szárát és a kalapját.
A gomba kalapokat és a paradicsomot centis kockákra daraboljuk.
A tésztát és a gombakockákat, egyszerre, együtt kifőzzük.
A szárzellert és a gomba szárát apró kockákra vágjuk; olívaolajon enyhén lepirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén apró kockákra vágott fokhagymát valamint a paradicsomot, megsózzuk. Egy-két perc elteltével felöntjük a borral, gyenge lángon összeforraljuk, illetve szépen visszaforraljuk, ha kívánja, a tészta (gomba) főzővizéből adhatunk hozzá. 
Amikor a tészta (gomba) megpuhult, leszűrjük és a raguba forgatjuk.
Tálaláskor Parmesan-al vagy valami jóféle kemény sajttal megszórjuk, és a zeller zöldjét is rátépkedhetjük. 
Ha ügyesen dolgozunk, akkor pont egyszerre készül el a tészta (gomba) és a ragu.
Amikor a tészta főzővizét is használjuk a raguk készítésekor, kombináljuk bele azt,  hogy a főzővizet is megsóztuk!!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése