TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. december 21., szerda

Hal és brokkoli avagy Ünnepi mannák 2.

Ünnep, fincsi étkek, és ha lehet, minél egyszerűbben és viszonylag gyorsan.
Megoldható!
😉

















BROKKOLIVAL SÜLT HALFILÉ,
  FOKHAGYMÁS POLENTÁVAL
Hozzávalók:
4 adag minőségi halfilé (szabadon választott, nálam most épp lazac)
1 db brokkoli (50 dkg)
2 p. tejföl
1 ek. dijoni mustár
bors, só
olívaolaj
A brokkolit rózsáira szedjük és 2-3 percig forrásban levő, sós vízben főzzük (blansírozzuk), majd egyből jeges vízben lehűtjük.
A halfiléket sóval, borssal ízesítjük, egy olívaolajjal megcsepegtetett tepsibe rakjuk, adagonként és a tetejükön ügyesen elosztjuk a brokkolirózsákat.
A tejfölt, a  mustárral, sóval, borssal, egy evőkanálnyi olívaolajjal kikeverjük és a brokkolira locsoljuk. 
Forró sütőben, 10-15 perc alatt, szép pirosra sütjük, polentával tálaljuk, amit zúzott fokhagymával ízesítünk.
Csak 1 két ötlet: A brokkoli szárát szépen meghámozzuk illetve a külső "fás" részét levágjuk, a belsejét apró kockákra daraboljuk, aztán belekeverjük a tejfölbe.
Ha az ilyen módon sült ételek (tejföllel, sajttal) tetejére egy egész kevéske zsemlemorzsát hintünk de, csak mintha sóznánk, szebben megpirul.
Pikánsabb a polenta, ha szerecsendióval is ízesítjük.
A halfilék alá akár önthetünk egy picike fehérbort is, de ne "áztassuk".





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése