TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. június 9., kedd

Újburgonya és sör avagy De jó így együtt

Bármikor jól esik, egy jó leves, vagy egy jó sör!
...vagy együtt a kettő :)
 














ÚJBURGONYALEVES, JOGHURTTAL ÉS SÖRREL
Hozzávalók:
50 dkg újburgonya
2 db közepes fej vöröshagyma
1 p. natúr joghurt (150g.)
2 dl világos sör
2 ek. liszt
1-2 ger. fokhagyma
1 tk. kristálycukor
őrölt kömény
majoránna
babérlevél
bors
só vagy ételízesítő
vaj, olívaolaj
ízlés szerint chili
A vöröshagymát 1 centis kockákra vágjuk és a megtisztított újburgonyát is felkockázzuk.
Egy evőkanálnyi vaj és olívaolaj keverékén finoman lepirítjuk a hagymát, majd rádobjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, köménnyel, majoránnával és egy babérlevéllel ízesítjük, bő egy liter vízzel felöntve elkezdjük főzni.
Amikor a burgonya már kezd szépen puhulni, hozzáadunk 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, 1 teáskanál ukrot, beleöntjük a sört (vigyázzunk hitelen felhabzik) és lassú forrással puhára főzzük.
A végén joghurtból és lisztből készült habarással besűrítjük.
Ízlés szerint chilivel pikánsabbá tehetjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése