TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. június 9., kedd

Újburgonya és sör avagy De jó így együtt

Bármikor jól esik, egy jó leves, vagy egy jó sör!
...vagy együtt a kettő :)
 














ÚJBURGONYALEVES, JOGHURTTAL ÉS SÖRREL
Hozzávalók:
50 dkg újburgonya
2 db közepes fej vöröshagyma
1 p. natúr joghurt
2 dl világos sör
1 tk. egész kömény 
2-3 ek. liszt
majoránna
bors, só
vaj 
ízlés szerint chili
A vöröshagymát 1 centis kockákra vágjuk és a tisztított újburgonyát is felkockázzuk.
Egy kanálnyi vajon, az egész köménnyel együtt, megfuttatjuk a hagymát, majd rádobjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük, és felöntjük kb.: 1,2 liter vízzel.
Amikor a burgonya már kezd szépen puhulni, hozzáöntjük a sört és lassú forrással puhára főzzük.
A végén joghurtból és lisztből készült habarással besűrítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése