TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. június 29., hétfő

Hal és zöldség azaz Egy könnyű és egészséges nap

Tegnap, egy egész könnyű, egészséges és fincsi napot tartottam az étkezéseimet illetőleg, vagy legalábbis egy darabig úgy nézet ki.
Reggelire joghurt, zabpehely, nektarin, tejeskávé minden nélkül.
Ebédre zöldségek, magvak,  halacska most éppen lazac.

Vacsora...
6 után, Kemencés csülök, hagymás krumpli, almapaprika, 2 korsó sör.
Hát, így élünk mi fent a havasokon.   


CITROMOS-KAPROS LAZAC, 
    MAGOS-MORZSÁBAN,
 ZÖLDSÉGEKKEL KÖRÍTVE
Hozzávalók:
4 adag lazacfilé
1 db citrom
1 cs. kapor
bors, só
zsemlemorzsa
szezámmag
lenmag
zöldségek ínyünkre vagy ami épp kéznél van (borsó, répa, gomba, paprika, paradicsom, lilahagyma)
A lazacfiléket eldaraboljuk, citromlével megcsepegtetve, lereszelt héjával, borssal és aprított kaporral alaposan betapicskol, egy jó félórát érleljük.
A zsemlemorzsába magvakat keverünk, a filédarabokat beleforgatjuk, jól belenyomkodjuk, és olívaolajon szép pirosra sütjük, tálalásig melegen tartjuk.
A zöldségeket kedvünkre daraboljuk, jelen esetben a paprika, paradicsom és a lilahagyma kivételével, forrásban lévő, sós vízben 3-5 percig  főzzük, blansírozzuk, majd (szerencsés esetben, ha nem „égettük” meg az olajat, ugyanabban a serpenyőben, amelyikben a halakat sütöttük) percek alatt átforgatjuk, kissé megpirítjuk, közben hozzáadjuk a a többi zöldséget is.

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése