TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. június 4., csütörtök

Mönü 4. azaz

...hát ez lenne kérem a negyedik mönüm, amíg mást nem nagyon tehetek ;) 















ZÖLDBABKRÉMLEVES

Hozzávalók:

40 dkg zöldbab

1 kisebb sárgarépa (kb.:10 dkg)

1 ger. fokhagyma

1 p. tejföl

2 ek.liszt

rozmaring

őrölt kömény

bors, só A hozzávalókat kb.: 1,2 liter sós vízben nagyon puhára főzzük, befűszerezzük.  Botmixer segítségével simára turmixoljuk, majd a tejfölből és a lisztből készült habarással besűrítjük. Pirított szalonna és rozskenyér kockákkal kínáljuk.   Jó esetben szórjuk meg aprított snidlinggel.













CUKKINIS-SONKÁS SPAGETTI, RUCCOLÁVAL 
Hozzávalók: 
50 dkg spagetti
1 db saláta cukkini 
10 dkg minőségi sonka (hajszál vékonyra szeletelt) 
1 ek. vaj
ruccola (bőségesen) 
olívaolaj
 bors, só
 A spagettit kifőzzük. Közben, vaj és olívaolaj keverékén megpároljuk az apró kockákra vágott cukkinit, sózzuk, borsozzuk. A sonkát kézzel rusztikus, kis darabkákra szaggatjuk vagy késsel felcsíkozzuk. A ruccolát felaprítjuk, (ez akár egy egész doboz is lehet), de egy keveset félrerakunk a tálaláshoz, a díszítéshez.  A sonkát és a ruccolát, csak akkor dobjuk a cukkini közé, amikor a tészta már megfőtt, majd egyből (öblítés, stb. nélkül) rászedjük és alaposan összeforgatjuk. Színesíthetjük apróra vágott, piros húsú paprikával vagy sárgarépával.  Tálaláskor parmezánnal vagy grana padano sajttal és a friss ruccolával megszórjuk.





















EPRES TÚRÓKEHELY
Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg eper
1 cs. vaníliás pudingpor (1/2 tejhez való)
3 dl tej
4 ek. kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
Jól figyeljetek, hogy sikerüljön!!!
A pudingot csak 3dl tejjel főzzük meg, majd a tűzről levéve, de még melegében belekeverjük a túrót, a cukrot és a felkockázott epret; ezután kelyhekbe, pohárkákba adagoljuk, jól lehűtjük és ügyesen feldíszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése