TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. június 27., szombat

Juhtúró és gomba avagy Egy új mánia

Úgy érzem, ez egy új mániám lesz.
Nagyon kezdek rákapni a töltött gombafejekre, amiknél szinte kifogyhatatlan a lehetőségek tárháza, csak egy kis fantázia kell hozzá.
Én általában egyszerű salátával fogyasztom, de pl.: párolt rizzsel is köríthető vagy köretként is feltálalható, amire hamarosan példát is mutatok.  














KAPROS-TÖKMAGOS JUHTÚRÓVAL 
       TÖLTÖTT GOMBAFEJEK
Hozzávalók:
12 db szép gombafej 
   (ez természetesen méret függő, lehet kisebb is - kb.:0,5 kg)
20 dkg juhtúró
2-3 ek. tejföl
2 ek. tökmag aprítva
4-5 dkg lángolt kolbász (12sz.)
friss kapor
salátafélék
tökmagolaj
A juhtúrót tejföllel lazítjuk (ne legyen túlságosan híg!), belekeverjük az aprított tökmagot és kaprot, majd a gombafejekbe töltjük, a tetejükre egy-egy vékony szeletke kolbász teszünk.
Egy tepsibe helyezzük őket, amit nagyon vékonyan kiolajozhatunk, és gázsütő 4-5 fokozatán 15-20 perc alatt  szépen egybe sütjük.
Kedvünkre való salátaféléket tálaljuk, amit egy kis tökmagolajjal meglocsolhatunk.
Előfordulhat, hogy a gombafejek sülés közben kissé eldőlhetnek, ezt kiküszöbölhetjük azzal, hogy talpat vágunk , tehát a domború, tetejüket vékonyan levágjuk, de ezt egyenesen kell!  Én nem tettem így ;) 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése