TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. június 6., szombat

Cukkini és csibe avagy Hagyd békén

Egyszerű, finom, nem kell mellette álldogálni, lényegében hamar megvan, csak össze kell „szórni”..., hát ilyesmi, nem akarok sokat rizsázni róla...
Nem kell görcsölni egy jó kis ebéden ;) 
Egy-két jól összeválogatott hozzávaló és kész.















CUKKINIVEL SÜLT CSIRKECOMBOK,
   TELJES KIŐRLÉSŰ FUSILLIVEL
Hozzávalók:
8 db csirke felsőcomb
2 db cukkini
1 fej vöröshagyma
3-4 ger. fokhagyma
1,5 dl fehérbor 
oregánó
kapor
bors, só
25 dkg teljes kiőrlésű fussili (orsó tészta)
 A cukkiniket és a vöröshagymát 1×1 centis kockákra vágjuk, majd beleszórjuk egy tepsibe; meglocsoljuk olívaolajjal, kicsit megsózzuk, zúzott fokhagymával, oregánóval és egy pici kaporral (tényleg csak kevés kell) fűszerezzük, aztán alaposan összeforgatjuk. 
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és szépen elhelyezzük a cukkinis alapon; felöntjük a borral és fólia alatt 30-40 percig pároljuk, és utána fólia nélkül 10-15 alatt szép pirosra sütjük. (szükség esetén a levét pótolhatjuk)
Közben kifőzzük a tésztát.
A megsült felsőcombokat kiszedjük a tepsiből, a cukkinit pedig egy burgonyatörővel, összenyomkodjuk, „pépesítjük” és a kifőtt tésztát beleforgatjuk.
A combokat a finom cukkinis tészta tetején tálaljuk.
Ha kedvünk tartja az összetört cukkinihez keverhetünk egy kis tejfölt vagy krémsajtot.    



  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése