TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. november 2., hétfő

Spenót és Bryndza avagy Szégyellem

Arandrága Drágájim!
Szégyellem bevallani, de ma annyi dolgom volt a sok lustaság között, hogy majdnem elfelejtettem enni... ami nem lenne olyan nagy baj, mert egy ilyen  daga  ...inkább hagyjuk.
Szóval -és itt jön a lényeg- szégyellem, de ismét, megint, újra meg újra, állandóan, például most is az kell mondanom, hogy ezt csak úgy összedobtam és szinte percek alatt 😔 Bocsesz!
Amiben viszont semmi szégyellnivaló nincs az az íze, muszáj lesz megkóstolnotok
...persze ehhez el is kell készítenetek 😉










TEJSZÍNES-SPENÓTOS PENNE
  BRYNDZA-VAL ÉS PIRÍTOTT DIÓVAL
Hozzávalók:
30 dkg penne
40-50 dkg spenót
20 dkg Bryndza – juhtúró
4 dl tejszín
4 ger. fokhagyma
rozmaring
A spenótleveleket megtisztítjuk, a fokhagymát durvára daraboljuk.
A tésztát feltesszük főzni.
A megtisztított spenótleveleket 2-3 kanálnyi olívaolajon pár perc alatt megfonnyasztjuk, amikor már kezd „összeesni” közé szórjuk fokhagymát és egy picikét megsózzuk.
A megfonnyadt spenótot a tejszínnel és kb.1 decivel tésztafőzővízéből összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a serpenyőbe, belemorzsoljuk a Bryndzát, aprított rozmaringgal ízesítjük és szépen visszaforraljuk, ha már jó sűrű, megkóstoljuk szükség szerint sózzuk. -Az elején a spenót sózásával vigyázzunk, mert a Bryndzától és a forralás során erősödhet/sósulhat az íze.-
A kifőtt penne tésztát öblítés nélkül átszűrjük a mártásba és alaposan összeforgatjuk.
Tálaláskor pirított dióval megszórjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése