TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. november 18., szerda

Brokkoli és rizs avagy Majdnem

Van az úgy, hogy még délidőben fingomsincs van a napi jutifalatomról, járkálok a városban, mászkálok a boltokban, de semmi... ilyenkor addig-addig ökörködöm, míg valaki meg nem hív ebédre.
Ma is így volt, csak rövidre vágva, tehát mászkáltam és ökörködtem én böcsülettel, csak épp ebédre nem hívott meg senki.... (ma sem)
...de kaptam egy jó nagy pofo ötletet 😉😘















BROKKOLIS RIZOTTÓ
      KÉK SAJTTAL

 Hozzávalók:
30 dkg rizotto rizs (pl.Aborio)
1 db brokkoli
1,5 dl fehérbor
4 dkg Gogonzola (kéksajt)
1 szál sárgarépa (10-12dkg)
1 kisebb vöröshagyma
rozmaring

A brokkolit apró rózsáira szedjük, a szárrészét megtisztítjuk (az alsó, vastagabb részt „meghámozzuk” azaz a fásrészét eltávolítjuk), majd apró kockára daraboljuk.
A megtisztított vöröshagymát és sárgarépát szintén felaprítjuk és a brokkoliszárkockákkal együtt egy kis olívaolajon megfuttatjuk, picit megsózzuk.
Ezután adjuk hozzá a rizst, elkavarjuk, átforrósítjuk, majd meleg vízzel felöntögetve, (de mindig csak annyi vízzel, ami épphogy finoman ellepi) folytonos kevergetéssel főzzük, kb.10 percig.
Aztán hozzáöntjük a bort is, beleszórjuk a brokkolirózsákat, aprított rozmaringgal ízesítjük és kevergetve tovább főzzük, ha elforrta a levét, melegvízzel felöntögetjük.
Amikor a rizs kellemesen megpuhult beletördeljük a kéksajtot, addig keverjük amíg az elolvad és egyből tálaljuk is.
Mindenképp dolgozzunk friss brokkolival és így kellemes roppanós marad, ha jobban szeretnéd a brokkolit megfőzni akkor már az rizzsel együtt elkezdheted főzni, de... inkább ne 😉





 
 
 
 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése