TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. november 17., kedd

Köles és vargánya avagy Ma

Ma.
Ez ilyen egyszerű.
M. A. 
Ilyen egyszerű volt az étkem is, párol, süt, pirít.
Köles, szűz, vargánya.
Azéert azt mindenképp el kell mondani, hogy a vargányát én szedtem
...elő a fagyasztóból 😉👌












SZŰZÉRMÉK PIRÍTOTT VARGÁNYÁVAL
      ÉS ÍZLETES KÖLES KÖRÍTÉSSEL

Hozzávalók:
60-80 dkg szűzpecsenye
30-40 dkg vargánya gomba
20 dkg köles
7 dl víz
2 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 db kápia paprika
petrezselyem zöldje
bors, só
A kölest egy szűrőben alaposan! átmossuk, lecsepegtettjük.
A kápia paprikát, finom apró kockákra vágjuk.
7 deci vizet, megsózunk és felforraljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, egy kis olívaolajon aranysárgára sütjük hozzáadjuk a kölest, az apróra vágott kápia paprikát, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd a forrásban levő vízzel felöntjük, elkeverjük, lángot legyengítjük, a vizet a köles szintjéig elforraljuk, aztán egy fedővel letakarva, a tűzről lehúzva, 20-25 percig hagyjuk saját gőzében párolódni, dagadni. (Tehát hasonlóan készítjük, mint a párolt rizst.)
A szűzpecsenyét felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és egy kevéske olívaolajon néhány perc alatt megsütjük, egy tányéra szedjük és tálalásig letakarva félretesszük őket.
A vargányát felszeleteljük és ugyanabban az edényben, amiben a húsokat sütöttük, szépen megpirítjuk.
Tálalás előtt a kölest egy villa segítségével fellazítjuk a tetejére tesszük a szűzérméket, majd a vargányával koronázzuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése