TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. október 20., kedd

Padlizsán és ricotta avagy Van az úgy...

Van az úgy, hogy nem kíván az emberfia húst enni és azt is egyszerűen 😉 
Ennyi... meg egy kis kolbász a zsebbe 😁











TÖLTÖTT PADLIZSÁN  RICOTTÁS TÖLTELÉKKEL
Hozzávalók:
1 db padlizsán (35-40 dkg)
10 dkg rizs
25 dkg ricotta
1 ger. fokhagyma
1 db tojás
zsálya
bors, só
magvak
salátafélék
Hagyományos módon párolt rizst készítünk, amit 5-6 levél aprított zsályával ízesítünk.
A padlizsánt alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, a belsejét kivájjuk, de úgy, hogy a héját ne sértsük meg, aztán a kivájt részt kis kockákra daraboljuk és olívaolajon, aranysárgára pirítjuk, picit megsózzuk. Félretesszük hűlni.
A már nem túl meleg rizshez hozzákeverjük a ricottát, a tojást, a kihűlt padlizsán kockákat és egy gerezd zúzott fokhagymát, ízlésünknek megfelelően sózzuk borsozzuk.
A „padlizsáncsónakokat” egy tepsiben rakjuk (én sütőpapírt is raktam alá) óvatosan megsózzuk, borsozzuk (vigyázzunk! a tölteléktől is kap egy kis ízt) beletöltjük a ricottás rizst, a tetejére szórhatunk különféle magvakat, vagy épp zabpelyhet.
Előmelegített sütőben 190-200 fokon szépen megsütjük, ez akár 50-55 perc is lehet -figyeljünk rá-.
Salátafélékkel tálaljuk.





 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése