TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. október 27., kedd

Sütőtök és csirke avagy Egy étel, egy edény

 A lusta napokon -ráadásul az eső is esik- nem árt, ha valami finom mannával kényeztetjük magunkat.
Ezzel csak egy gond lehet, az a sok munka, az a sok edény, az a sok cécó...
Ilyenkor jöhetnek a frappáns egy edényes étkek, pl. egy fincsi kis, szezonális csirkeragu ezzel-azzal, de szigorúan egy edényben készítve 😉















SÜTŐTÖKÖS CSIRKERAGU
  HAJDINÁVAL ÉS CHORIZO-VAL
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
60 dkg tisztított sütőtök (héj és magrész nélkül)
20 dkg hajdina (pörkölt)
15 dkg Chorizo v. parasztkolbász
1 cs. csemegehagyma
2 ek. méz
rozmaring
bors, só
A csirkemellet és a megtisztított sütőtököt kockákra daraboljuk, a Chorizo-t és az csemegehagymát felkarikázzuk.
A csirkemellkockákat forró zsiradékon fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a kolbászkarikákat és amikor az már kiadata kicsit a színét megsózzuk, borsozzuk, belekeverjük a tököt, a mézet aztán 3-4 percig együtt sütjük.
Ezután a hajdinát és a hagymát keverjük hozzá, aprított rozmaringgal ízesítjük, majd a hajdina mennyiségének bő duplája vízzel és a rizshez hasonlatos módon készre főzzük, készre pároljuk.










-A hajdinához a főzés során is adhatunk még finoman vizet, ha puhábbra szeretnénk készíteni.
 Hajdinából kétféle van forgalomban natúr és pörkölt, én mindig a pörköltet használom.-





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése