TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. október 1., csütörtök

Shiitake és krinolin avagy Gyorsan valami fin csi kaj csi

Tegnap dolgaim felének az egyharmadával végeztem, amikor ráébredtem arra, hogy hama-hama enni kell valami fincsit, mert az úgy megnyugtat.
A hűtőben leltem egy jópofa krinolint, amit gyorsan ebédnek kereszteltem át, ami egy szakácstól, akik a közhiedelem szerint mindig pompás mannákat falnak, maxi természetes dolog 😆 😋
Aztán kizárolag azért, hogy ezt le tudjam írni Nektek, készítettem egy gyors, ázsiai hagnulatú levest, abból a shiitake gombából illetve maradékából, amit még a múlt héten vásároltam és hűtőben tárolva (a fóliát eltávolítva) még mindig friss közeli állapotban volt, sőt. Hoppá, ez még egy érv a shiitake gomba mellett. 





 






SHIITAKE GOMBALEVES
 ÁZSIAI HANGULATBAN

Hozzávalók:
25 dkg shiitake gomba
10 -12 dkg sárgarépa
10 -12 dkg jégcsapretek (Daikon retek)
3 sz. csemegehagyma
1 sz. szárzeller
2 ger. fokhagyma
2 ek. szója szósz (sötét)
2 ek. fehérborecet
1 ek. méz
őrölt gyömbér
chilipehely

8-10 dkg ázsiai tésztaféle (pl. wok-, vagy mie tészta)
-az ázsiai tészták, gyorsan elkészülnek és valóban pár perc alatt megfőnek ezek használatával ügyesen elérhetjük, hogy a vele együtt készülő zöldségek viszonylag roppanósak maradjanak -
A gombát vékonyan felszeleteljük.
A sárgarépát, a retket megpucoljuk és kis csíkokra vágjuk.
A csemegehagymát felkarikázzuk.
Egy kevéske forró zsiradékon, 1-2 perc alatt együtt megkapatjuk a gombát és a zöldségeket, hozzáadjuk a mézet, megsózzuk, gyömbérrel és egy pici chilivel ízesítjük.
Ezután felöntjük kb.1,5 liter vízzel, belekeverjük a szójaszószt és a borcetet; amikor felforr beleszórjuk a tésztát és percek alatt készre főzzük.
Közben a fokhagymát vékonyan felcsíkozzuk, a szárzellert pedig szép apró kockákra vágjuk és az utolsó pillanatokban ezeket is levesbe szórjuk.






































...nagyon nehéz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése