TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. október 2., péntek

Uborka és kapor avagy Ízek

 Ízek !!!
...ennyi.











UBORKÁS-KAPROS CSIRKECSÍKOK      
      ALMÁS-HAJDINAKÁSÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
20-25 dkg csemegeuborka
2 ger. fokhagyma
1 p. tejföl (175g)
1-2 ek. liszt
kapor
bors, só
-a köret:
25 dkg hajdina
1 db alma
rozmaring
babérlevél
bors, só
A hajdinakását úgy készítjük, mint a párolt rizst, azzal a különbséggel, hogy víz mennyiség lehet 2,5 szerese és ha úgy érezzük, hogy még nem kedvünkre való puhaságú, közben is adhatunk hozzá egy keveset; sóval, rozmaringgal és 1 db babérlevéllel ízesítjük. Aztán mielőtt lefednénk, beleforgatjuk az időközben kis kockákra vágott almát.
A csirkemellet és a csemegeuborkát felcsíkozzuk.
Kevéske zsiradékon finoman megpirítjuk a húst, hozzákeverjük az uborkát, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával és aprított kaporral ízesítjük.
Ezután felöntjük 2–2,5 deci vízzel, összerottyantjuk majd tejfölből és lisztből készült habarással besűrítjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése