TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. március 4., hétfő

Borjú és zöldség avagy Pikáns és szaftos

Amikor az emberfia meghallja azt, hogy tárkonyos, vagy zöldséges borjúragu, szerintem mindenki egy jó kis tartalmas levesre gondol; pedig ez nem biztos hogy az 😉
...most sem 😁 
















ZÖLDSÉGES BORJÚRAGU,
  LILAHAGYMÁVAL ÉS PAPRIKÁS RIZZSEL
Hozzávalók:
80 dkg borjúcomb
25 dkg sárgarépa
2 szál szárzeller
20 dkg zöldborsó (fagyos)
1 nagy fej lilahagyma
2 ek. mustár
2 dl. fehérbor
1 p. tejföl (175g)
2 ek. liszt
őrölt kömény
4 adag rizs
fűszerpaprika
petrezselyemzöld
A borjúcombot a szokottnál kisebb, 1 centis kocákra daraboljuk, és egy kis zsiradékon, kevergetve, megpirítjuk.
A megtisztított sárgarépát és a szárzellert feldaraboljuk és a húshoz adjuk, így együtt pirítjuk még 3-4 percig, megsózzuk, tárkonnyal ízesítjük, majd belekeverjük a mustárt, felöntjük a borral és annyi vízzel, ami épp ellepi, és pörkölt módján -a vizet pótolgatva- puhára főzzük. A főzés utolsó kb.20 percében hozzáadjuk a zöldborsót.
A tejfölből és a lisztből habarást készítünk és a ragunkat besűrítjük vele.
Közben a lilahagymát apró kockákra vágjuk, és tálalás előtt -hogy finom, friss ropogós maradjon- a forró raguba keverjük
A köret rizsbe annyi játékot, annyi kunkort viszünk, hogy mielőtt felöntjük vízzel, egy kis köményt és egy kis fűszerpaprikát hintünk rá.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése