TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. március 21., csütörtök

Tokány és virsli avagy Felújítva

Szóval ezt kitaláltam, aztán valahogy bevillant, hogy ezt a klasszikust, már készítettem, itt a blogban.
Na, mondom magamnak akkor itt az alkalom, hogy felújítsam ezt a pompás kis mannát 😉














MÉSZÁROS TOKÁNY
Hozzávalók:
80 dkg marhatarja v. lapocka, comb
10 dkg kenyérszalonna
4 db virsli
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 ger. fokhagyma
1 dl fehérbor
3 ek. mustár
1 dob. paradicsompüré (70g)
kakukkfű
bors, só
(1-2 ek. liszt)
A húst ceruza vastagságú csíkokra vágjuk, egy tálba rakjuk, és egy éjszakára mustáros-borsos pácban érleljük. 
A szalonnát és a vöröshagymát kis kockákra aprítjuk és együtt, üvegesre sütjük, majd rátesszük a bepácolt húst; amikor a hús elveszti nyers színét, hozzáadjuk paradicsompürét és finoman összepirítjuk. (A paradicsompürével való pirításkor vigyázzunk, nehogy megégessük.)
Amikor ezzel is megvagyunk, megsózzuk, kakukkfűvel ízesítjük, felöntjük vízzel és pörkölt módján puhára főzzük.
Közben a virslit felkarikázzuk.
Az utolsó forrásnál zúzott fokhagymával ízesítjük, hozzáadjuk a fehérbort és a virslit, aztán készre főzzük.
- Ha szükséges, illetve, ha a jó sűrű szaftot szeretjük, akkor a lisztszórásos (staubolás) művelettel sűríthetjük. –
Köretként hagymást tört burgonyát kínálunk.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése