TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. március 25., hétfő

Sertés és zöldség avagy Valami tüzes

Ma valami tüzes étket kívántam, viszonylag sok zöldséggel, és egyszerűen.
Aztán körülnéztem mi van itthon és rá kellet jönnöm, hogy egy jó kis Spanyol hangulatú finomsághoz, lényegében minden meg van.
Ez egyébként nem is olyan nagy dolog, hisz' mondhatjuk, hogy a Magyar és a Spanyol konyha nem nagyon különbözik egymástól, természetesen! a helyi adottságok viszonylatában vannak különbségek.














SERTÉS EGYTÁL SPANYOLOSAN
Hozzávalók:
60 dkg sertés lapocka vagy comb
40 dkg zöldborsó (fagyos)
1 dob. csicseriborsó konzerv (400g)
1 db kaliforniai paprika (piros)
25 dkg paradicsom
10 dkg Chorizo kolbász
1 fej vöröshagyma
5 ger. fokhagyma
1-2 ek. chiliszósz (Gala Harissa Hot & Spicy chilis-paradicsomszósz)
2 ek. vörösborecet
kakukkfű
olívaolaj
A sertéshúst kis kockára daraboljuk és olívaolajon kakukkfűvel és sóval ízesítve, kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.
Közben a kolbászt, a hagymát és a zöldségeket szintén felkockázzuk, a fokhagymát pedig vékony szeletkékre vágjuk.
Ahogy a hús puhul hozzáadjuk a fagyos borsót, aztán amikor újra felforr a többi hozzávalót is belekeverjük (igen, a hagymát is csak most); felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi és szép lassan puhára főzzük az utolsó percekben a borecettel és ízlésünk szerint chiliszósszal ízesítjük.
-A csicseriborsó konzerv levét én nem szűrtem le, de akit ez zavar az természetesen tegye meg.-

















A Gala chiliszószokat Szentgotthárdiak, és a környékén élők a 👉HÁRMASHATÁR SZÓDA-nál👈 keressék, a többiek pedig az Interneten 😉



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése