TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. március 26., kedd

Medvehagyma és burgonya avagy Választhatsz


Szóval az alap az volt kérem, hogy medvehagyma krémleves kívánok és készítek.
Perdülten-fordultam a kis konyhámban (közben ölég sok mindent levertem), kezembe akadt néhány darab burgonya, no meg aztán azt a néhány csemegeuborkát is el kellene használni...
...és elkészült, most pedig mindenki kiválaszthatja, hogy mit szeretne enni 😁











MEDVEHAGYMA KRÉMLEVES, BURGONYÁVAL
vagy
BURGONYAKRÉMLEVES, MEDVEHAGYMÁVAL
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
1 cs. medvehagyma
15 dkg csemegeuborka
2 dl tejszín
1 ek. kristálycukor
fehérbors
A burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk, bő 1 liter vízben feltesszük főzni, sóval és fehérborssal ízesítjük.
Közben kis kockákra vágjuk a csemegeuborkát, a medvehagymát durvára aprítjuk, és az utolsó 5 percben a burgonyához adjuk.
Amikor a burgonya jó puhára főtt, egy botmixer segítségével szép simára turmixoljuk, majd a tűzre visszatéve, hozzáadjuk a tejszínt és egy kanál cukrot, összeforraljuk, forrón tálaljuk; betétnek levesgyöngyöt, pirított zsemlekockát, de akár szalonnapörcöt is kínálhatunk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése