TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. június 11., hétfő

Sertéshús és rizstészta avagy 这是对你的渴望

Ahogy szoktam mondani, mindig abból kell főzni, amit otthon találsz, és ez így igaz.
Nem kell, folyton a boltba szaladgálni és összevásárolni minden hüleséget...
Ma pontosan így jártam, reggel kinyitottam a hűtő-, illetve a kamra ajtaját és véletlenszerűen találtam abból főzetem.
Próbáljátok ki Ti is, gondolom mindenkinél akad egy kis karaj, egy kis szárzeller, néhány kanál szójaszósz, shitake gomba, rizstészta, meg ilyesmi.















ÁZSIAI SERTÉSRAGU
Hozzávalók:
50 dkg sertéskaraj
20 dkg shitake gomba
20 dkg bambuszrügy (konzerv)
4 szál újhagyma
4 ger. fokhagyma
4 ek. almaecet
3 szál szálzeller
2 tk. kristálycukor
olívaolaj, ha lett volna itthon akkor… szezámolaj
4 adag rizstészta
A pácoláshoz:
8 ek. szójaszósz
3 ek. szezámmag
chilipehely vagy friss
A sertéskarajt vékonyan felszeleteljük, és ugyanolyan vékonyan felcsíkozzuk.
A felcsíkozott húst egy tálba rakjuk, bőségesen meglocsoljuk szójaszósszal, hozzáadjuk a szezámmagot, és chilipehellyel ízesítve, alaposan összeforgatjuk, és legalább 30 percig pihentetjük, pácoljuk.
Egy wok-ban (vagy nagy serpenyőben) olajat hevítünk, és a hús fehéredésig sütjük.
Közben feldaraboljuk a gombát és a zellert, a bambuszrügyet (szükség szerint) egy kicsit átvagdossuk, „elvékonyítjuk” a fokhagymát pedig gyufaszál vékony csíkokra vágjuk, aztán a húshoz adjuk.
A ragunkat szépen megpirítjuk, majd megsózzuk.
Befejező műveletként, megszórjuk cukorral,  aztán  ferdén felkarikázott újhagymát és 4 evőkanál almaecetet adunk hozzá; pillanatok alatt összeforraljuk, és a közben kifőtt tésztán tálaljuk.
Ha ügyesen dolgozunk, akkor nagyjából egyszerre készülünk el a tésztával és a raguval.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése