TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. június 7., csütörtök

Pizza és sajt avagy Ismerlek má benneteket

Ma, én ezt kívántam, gondolom, most meg Ti kívánjátok, hm..ez van, illetve nincs 😁



















OLÍVÁS PIZZA, 4SAJTTAL
Hozzávalók:
45 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl víz
1 tk. kristálycukor
1 kk. őrölt kömény
5 ek. olívaolaj
1 tk. só (kb.)
15-20 szem fekete olívabogyó
25 dkg koktélparadicsom
Mozzarella
Gorgonzolla
Grana Padano
Edami tipusu sajt (nagy lyukú) 
   a sajtok kedvünkre való mennyiségben illetve fajtájúak lehetnek
bazsalikom
Az élesztőt 2,5 dl kézmeleg, cukros vízben felfuttatjuk.
Az olívabogyót alaposan lecsepegtetjük, aztán apróra összedaraboljuk.
A lisztet átszitáljuk, megsózzuk, elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és az aprított olajbogyót, az őrölt köményt) begyúrjuk, és amikor már kezd szépen összeállni, hozzáadjuk az olajat, amit alaposan beledolgozunk.
A így kapott tésztánkat adagokra osztjuk, amiket szintén alapos gyúrással formás gombócokká alakítunk, majd egy konyharuhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztünk. (Ebből a mennyiségből nekem 4 adag,  kb.22 cm átmérőjű pizza jött ki.)
A sütőt 220 (+) fokra bemelegítjük.
A tepsit, sütőlapot, finoman, az ujjainkkal, megkenünk olívaolajjal, majd ezen nyújtjuk ki a pizzáinkat, csak kézzel lapítgatva, nem sodrófával!
Ezután jöhetnek a feltétek, ami természetesen kedvünkre való lehet; én most sajtot akartam sok sajtot, kötve a klasszikusokhoz, legalább 4 félét, és friss, édes, koktélparadicsomot. 
Friss bazsalikomot pedig csak a végén raktam rá, a még forró pizzára, és a Grana Padano sajt is akkor került rá.
...és mielőtt bárki, -hiába tartozik az Arandrágabarátim közé-, megkérdezné? már nincs, elfogyott, vége, nem tudok küldeni, nem kell érte jönni, nix, semisenincs, elvitte a cica, nem magyarázkodom...







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése