TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. június 14., csütörtök

Ricotta és kolbász avagy Szerdán kezdődött a csütörtök

Amikor azt mondom, Fantázia, Bátorság, Jó étvágy! arra gondolok, hogy nem vagyunk ölég bátrak, fantáziadúsak az ételeink készítésének során. 
Mert mi a valóság, ha őszintén belegondolunk?
Mindenkinek megvannak a jól bevált, imádott étkei, amit gyermekkorunk óta szívesen fogyasztunk, ma már a családunk is; és mekkora katarzis volt, amikor először sikerült elkészítenünk ugyanolyanra finomra (majdnem) mint Anyáé volt. 
Ezzel lényegében nincs is baj.
De, itt jövök én, és azon vállalkozó szellemű "hősök", akik veszik a Bátorságot és a Fantáziájukat, aztán kinyitják a hűtő(kamra)ajtót, aztán abból alkotnak amit ott és akkor találnak. Egyébként ez dolog arra is tökéletesen megfelel, hogy elhasználjuk a hűtő mélyen megbújó kis darabka ezt-azt...
...és Ti, Arandrágabarátim, ezt jól tudjátok, hisz' körülbelül nagyon sokszor leírtam már, de mégis úgy érzem, nem lehet elégszer.
Na, picit ilyen a következő szendvicskémem is, ami létének elején egy kis apró falatkaként kezdte 😉















KOLBÁSZOS RICOTTAKRÉM,
  TORMÁVAL ÉS FRISS KAPORRAL
Hozzávalók:
25 dkg ricotta
10 dkg lángolt kolbász
2 ek. csemege torma
friss kapor
szükség szerint só
Figyelem!!! Ez most egy kicsit bonyolultabb recept, tessék odafigyelni, mert csak egyszer írom le!!!
A kolbászt apró kockákra daraboljuk, a kaprot felaprítjuk, majd a ricottával és a tormával alaposan összekeverjük, (ha szükségét látjuk, sózhatjuk, én nem tettem) aztán 1 éjszakán át hűtőben érleljük, hogy az ízek jól eggyé váljanak.
Rozsos pirítósra kenve pompás kis reggeli lehet, vagy vacsi… uzsi… tizórai… éhség falat… vendégváró… csak úgy… meg ilyesmi…














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése