Ez kérem a tipikus bűnbeesés első látásra.
Nem elég, hogy meleg van, még a csábításnak sem tudok ellenállni.
Bemegyek a boltba, mert légkondis; sétálgatok a sorok között, amikor is észrevettem a mosolygó, sárga laskát; különben is van egy kis laskamániám, pont ezt hagyjam ott?!
Megyek tovább, mint aki vásárolni akar, erre a húsos pultban, ott kacsingatnak rám a csontos karaj szeletek; nem volt szívem csak úgy, elmenni mellettük.
Na, gyorsan haza, mert megent összevásárolok mindent, de útközben még belépek a zöldségeshez, azt mondták finom sárgabarackja van.
Hát így értem haza friss gyöngyhagymával és apró szemű burgonyával.
CSONTOS SERTÉSKARAJ, BURGONYÁVAL,
LASKÁVAL ÉS GYÖNGYHAGYMÁVAL
(EZ EGY EGÉSZ JÓ ELNEVEZÉS LETT)
Hozzávalók:
4 szelet csontos sertéskaraj
80 dkg apró szemű burgonya
15 dkg sárga laskagomba
15 dkg friss gyöngyhagyma
kakukkfű
citromlé
bors, só
olívaolaj
6-8 kanálnyi olívaolajat, feleannyi citromlével, kakukkfűvel és borssal kikavarunk, majd a karajszeletekre locsoljuk és alaposan belemasszírozzuk, betapicskoljuk. Legalább 3-4 órán át hűtőben pihentetjük.
A sütőt bemelegítjük 200 fokra; közben a szeleteket, egy forró grillserpenyőben, lassan, mindkét oldalukról 7-8 percig sütjük, majd még 5-6 percre berakjuk a sütőbe, csak tálaláskor sózzuk. (Nem a legegyszerűbb a vastag csontos hús sütése! Én így sütötten a húst; de ha valaki máshogy szokta,másra esküszik, az tegye úgy, illetve másféle hússal is készíthetjük, itt inkább a köret, és az ízesítés a lényeg, na meg az érzések 😁 )
A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük.
A hagymát is megtisztítjuk, és olívaolajon elkezdjük a pirítását.
(Én az átszűrt pácolajat használtam.)
A gomba alsó, erősebb részét, "szárát" levágjuk, a többit csak egyszerűen, kézzel megszabkodjuk és a hagymához adjuk a burgonyával együtt, sózzuk, kakukkfűvel és tálalás előtt pár csepp citromlével ízesítjük.
A hagymát is megtisztítjuk, és olívaolajon elkezdjük a pirítását.
(Én az átszűrt pácolajat használtam.)
A gomba alsó, erősebb részét, "szárát" levágjuk, a többit csak egyszerűen, kézzel megszabkodjuk és a hagymához adjuk a burgonyával együtt, sózzuk, kakukkfűvel és tálalás előtt pár csepp citromlével ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése