TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. augusztus 16., szerda

Saláta és meleg avagy Együtt a legjobb, (most már tudom)

Ma a fészen, az egyik csoportba, ahol megosztjuk egymással a napi menüinket azt írtam, hogy  "Ma, csak egy kis egyszerű saláta volt. Hm..."
Csak és Hm, már amikor leírtam akkor adta magát, a Hm mert az, hogy csak, az nem a valós tényeket közli. A -csak, a -kis, és az -egyszerű, magunk közt mondva, egy picit lenéző is lehet, - ez csak egy kis akármi - Ez akkor is igaz, ha állandóan azt hangoztatjuk, hogy az egyszerűségben van a nagyszerűség. Szóval ezzel volt gondom, illetve azzal hogy ez nem -csak, nem -kis, és nem -egyszerű, hanem ez maga a tökély volt számomra, ezért írtam egyből oda a Hm-t, mert ahogy a hideg, a meleg, a roppanós és a krémesen puha, valamint a sós, és a savanyú találkozik a "fanyar" diós ízzel, az valami nem mindennapi, még akkor is, ha ez csak egy kis egyszerű saláta.
Remélem érthető vagyok, így egyszerűen is 😁😋😉














CSAK EGY EGYSZERŰ KIS
HIDEG-MELEG SALÁTA
Hozzávalók:
20-25 dkg koktélparadicsom
2 szál szárzeller
10 dkg Feta sajt
1 cs. petrezselyem zöldje
4 ek. olívaolaj + a pirításhoz
4 ek. citromlé
madársaláta
bors, só
A citromlevet és az olívaolajat 1-1 arányban alaposan összekeverjük, frissen őrölt borssal bátran ízesítjük és aprított petrezselyem zöldjével, frissítjük.
A Feta sajtot ügyesen felkockázzuk (én ezt óvatosan, egy vízbe mártogatott, vékony pengéjű késsel szoktam) majd finoman, -hogy ne nagyon törjük össze- beleforgatjuk a citromos öntetbe, jól lehűtjük.
A paradicsomokat félbe vágjuk, és a szárzellert is ferdén felszeleteljük.
Egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk, amin 1-2 perc alatt, gyorsan megpirítjuk a paradicsomokat és a zellert, a legvégén enyhén megsózzuk.
A madársalátát, tányérra halmozzuk, rárakjuk a még meleg (langyos) paradicsomot és zellert, a tetejére pedig a hideg, citromos Fetát.
Hát ez csak ennyi 😉






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése