TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. augusztus 3., csütörtök

Patiszon és mártogató avagy A magyar mindent bepaníroz

Mi magyarok, bármit be tudunk panírozni, hallani egy reklámba, ez lénye....
...most jut eszembe, milyen régen ettem paníros dolgot, úgyhogy hama-gyorsan valamit bepanírozok, oszt hadd szóljon.





PANÍROZOTT PATISZON, 
   KAPROS-SAJTOS MÁRTOGATÓVAL 
Hozzávalók:
1 db patiszon (kb. 1 kg)
liszt, tojás, zsemlemorzsa
A mártogató:
20 dkg friss, szemcsés sajt
1 db tojás sárgája
1 dl étolaj
2 tk. mustár
1 tk. porcukor
friss kapor
bors, só
4 adag párolt rizs
A patiszont megtisztítjuk, eltávolítjuk a magrészét, aztán gerezdere, szeletekre vágjuk.
Megsózzuk, a hagyományos módon panírozzuk, és kisütjük.
A tojássárgáját, elkeverjük 2 evőkanál mustárral, megsózzuk és lassan csurgatva hozzákeverjük az olajat. Lassan csurgatva, folyamatos keveréssel, szépen be fog sűrűsödni, ekkor adjuk hozzá az 1 teáskanál porcukrot, és a sajtot, alaposan összekeverjük, aprított kaporral és borssal ízesítjük, jól lehűtjük.
Párolt rizzsel tálaljuk; de szerintem ebben a melegben, picit nagyobb adagban önálló étekként is megállja helyét.
Ez is ennyi.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése