TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. április 15., péntek

Túró és tészta avagy A mai varia

Nakéremhát!
Ilyent már készítettem, igaz külön-külön, ezért itt volt az ideje, hogy imígyen együtt is bemutatásra kerüljön.
Ennyi.



   












FŰSZERES TÚRÓS TÉSZTA, CUKKINIVEL
Hozzávalók:
25 dkg tészta (most éppen - teljes kiőrlésű orsó)
1 db saláta cukkini
1 nagy fej vöröshagyma
25 dkg rögös túró
2 p. tejföl (1/175g)
kömény
majoránna
(chilipehely, hmm... bocsesz, ezt nem bírtam kihagyni, de csak fimoman a tetejére) 
A tésztát, lobogó, sós vízben, amibe egy teáskanál egész köményt szórunk, kifőzzük, és az utolsó 3-5 percben hozzáadjuk az apró kockákra darabolt cukkinit is. (Tehát a cukkinit, csak blansírozni fogjuk, a tésztával együtt.)
Közben a vöröshagymát felkockázzuk és egy kevéske zsiradékon, arany-sárgára pirítjuk; a tűzről lehúzva, de még melegen hozzákevejük a tejfölt, sózzuk, őrölt köménnyel és majoránnával ízesítjük.
Tálaláskor a cukkinis tésztát a tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a tejföllel, amit finoman melegíthetünk is, de semmiképp ne forraljuk, és az egészet a túróval koronázzuk meg. 
(Ízlés szerint, észrevétlenűl, egy icike-picike, egészen kevés, épp hogy, alig csak, mutatóba vagy  bártabban, chilipehely ennek az ételnek is jót tesz ám!)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése