TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. április 14., csütörtök

Medvehagyma és hajdina avagy Amíg csak lehet

Amíg még nem csengett le a szezonja teljesen, addig fogyasszuk bátran és egészséggel, pont
Ja! természetesen a medvehagymára gondolok, nem a csirkemellre. 
















CHILIS-MUSTÁROS CSIBEFALATOK,
   MEDVEHAGYMÁS HAJDINARIZOTTÓVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
25 dkg hajdina
20 dkg sárgarépa
1,5 ek. mustár
chili pehely, vagy por (akár Cayenne bors)
babérlevél
medvehagyma
olívaolaj
A csirkemellet falatnyi darabokra szeleteljük, majd egy kis chili pehellyel elkevert mustárral jól betapicskoljuk és fél órán át hűtőben pihentetjük, pácoljuk; aztán egy serpenyőben szép pirosra sütjük.
Közben elkészítjük a hajdinarizottót.
A sárgarépát kis kockákra vágjuk és a hajdinával együtt pár percig pirítjuk, majd vízzel felöntve, rizottó módjára megfőzzük. Ízesítésnek sót (vagy ételízesítőt) és egy darabka babérlevelet használunk és a végén a kész rizottóba durvára aprított medvehagymát keverünk.
Hát, ez most ennyire bonyolultra sikerült.
Bocsesz, meg egy szájli. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése