TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. április 18., hétfő

Spenót és zsemle avagy Van az a pillanat

A pillanat ami megváltoztatta a világo
A pillanat ami megváltoztatta a mai ebédemet. 
Teljesen véletlenül volt egy kis főtt marhahús maradékom a hétvégi levesből, és úgy gondoltam, hogy rittyentek mellé, egy fincsi zsemlemártást, oszt jó napot.
Reggel kiugrottam még a boltba, egy-két dologért és nem tudtam nem észrevenni, a rám mosolygó friss spenótot...
Sejthetitek mi történt...?
-Persze nem én lennék, ha kicsit nem változtattam volna az arányokon, és így a zsemle és a spenót is főszerepet kapott.-















KORIANDERES SERTÉSKARAJ,
     ZSEMLÉS SPENÓTTAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
50 dkg friss spenót (bébi spenót)
4 db szikkadt zsemle
1 fej vöröshagyma
2-3 ger. fokhagyma
1 ek. méz
2 ek. koriadermag 
bors, só
tej
A karajt felszeleteljük és enyhén megklopfoljuk. 
A koriandermagot, mozsárban jól összetörjük és alaposan bedörzsöljük vele a karajszeleteket, majd hűtőszekrényben, olajba fojtva egy éjszakán át érleljük. 
A szikkadt zsemléket felkockázzuk és egy nagyobbacska serpenyőben vagy lábasban, forró zsiradékon szépen megpirítjuk.
A spenótot megmossuk, ha nagyobb levelű, akkor kissé megtépkedjük, megvagdossuk, aztán hozzáadjuk a pirított zsemlekockákhoz, megsózzuk, borsozzuk, összkeverjük. A spenót egy-két perc elteltéve összeesik, ekkor beízesíejük zúzott fokhagymával és a mézzel, majd óvatosan, egy kevés tejet lottyintunk hozzá és néhány pillanat alatt sűrűre forraljuk. Tejet csak finoman, inkább 2x, 3x adjuk a spenóthoz, hogy a zsemlekockák még megőrizzék a roppanóságukat; de természetessen lazábbra „főzelékesebre” is készthetjük, több tejjel.
A karajszeleteket kivesszük a pácból, lecsepegtetjük, megsózzuk, megborsozzuk és amíg a köretünk készül, egy grill serpenyőben szépen megsütjük




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése