TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. április 26., kedd

Túró és kása avagy Egyszerű gyönyör, hús nélkül


Azokon a bizonyos nehéz napokon, legalább évente egyszer-kétszer, az emberfia tiszteletből vagy muszájból, de betartja a szokásos dolgokat; aki pedig nem, azt is tiszteletben kell tartani.
Természetesen itt a „húsmentes” napokra gondolok.
Ki így, ki úgy; el kell fogadni, mielőtt görcsössé válik. Bizonyára Ti is tapasztaltátok már a környezetetekben, hogy néhányunk, „nagyon szépen” betartja illetve végig „szenvedi” ezeket a napokat.
Na kérem, ezt az étket pontosan egy hónapja is elkésztettem mert nagy péntek volt.
Oké.
De akkor mééért, akarok ma is ilyent enni?
...
Mert finom, és igen lehet  hús nélkül is gyönyörű a nap ;)  
ÍZLETES KUKORICAKÁSA, TÚRÓVAL
    ÉS ROPOGÓS HAGYMAKARIKÁKKAL
Hozzávalók:
30 - 35dkg kukoricadara
25 dkg túró
1 nagy fej vörörhagyma
2 ger. fokhagyma
1 nagy evőkanál vaj
liszt
őrölt kömény
bors, só
Jelen esetben, kb.1,5 liter forrásban lévő sós vízhez, szórtam a kukoricadarát, és lassú tűzön, „folyamatos”! kevergetéssel 10-12 percig puffogtatva főztem, ízesítésnek egy picike őrölt köményt, borsot, és zúzott fokhagymát használtam, majd 5 percig fedő alatt pihentettem, de a tűzről már lehúzva. Tálalás előtt 1 kanál vajat kevertem hozzá.
(A dara, a korától és a gyártótól függően lehet kissé eltérő minőségű; de +vizet, főzés közben is adhatunk hozzá, viszont csak finoman, illetve igényünk szerint, hogy mennyire szeretnénk sűrűre.)
A vöröshagymát vékonyan felkarikáztam lisztbe forgattam és forró olajban pillanatok alatt piros, ropogósra sütöttem és egy szűrőlapáttal, egyből konyhai törlőpapírra szedtem, hogy a felesleges zsiradékot feligya.
A kása tetejére halmoztam a túrót, és a hagyma karikákkal koronáztam.
(Megszórhatjuk fűszerpaprikával, vagy épp füstölt fűszerpaprikával, namegasssztán ha divat, ha nem divat, én szeretem az üde ízét, a petrezselyem zöldjének.)   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése