TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. április 7., csütörtök

Süti és öntet avagy Kötelező gyakorlatok

Mert rám parancsoltak.
Mert megfenyegettek.
Mert kényszerítettek.
Mert muszáj volt.
???
Hüje indok az összes; egyszerűen csak azért, mert megkívántam.
















DIÓSKA, MAZSOLÁVAL ÉS ÖNTETTEL 
Hozzávalók:
4 db tojás
25 dkg liszt
25 dkg porcukor
10 dkg darált dió
5 dkg mazsola
1 dl tej
1 dl étolaj
1 cs. sütőpor
1 cs. főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor 
8 dl tej
baracklekvár
A  mazsolát beáztatjuk.
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket elkezdjük habbá verni, félúton hozzáadjuk a porcukrot és így sűrű, kemény, fényes habot kapunk.
A sárgákat kikeverjük a tejjel és az olajjal, majd a habhoz adjuk, ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, aztán a darált diót is, és szépen, finoman összeforgatjuk.
A 38 centis tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a tésztát.
A leszűrt, jól kinyomkodott mazsolát a tetjére szórjuk
160 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. (Az én sütőben, 4 fokozaton készült.)
Alkalmazzuk a szúró-, tűpróbát, tehát bökjünk egy tűvel, vagy keskeny pengéjű késsel a tészta közepébe, és ha nincs rajt „nyers” tészta akkor okés a buli.
Ez a süti, magában kicsit „száraz” szerintem (ki, mit szeret) és ezért kívája az öntetet, amit a legyszerűbb módon úgy oldhatunk meg, hogya fél literhez való, főzés nélküli pudingport 8 deci tejjel és extrázásként 4-5 kanál baracklekvárral kavarunk ki.
Tálaláskor 3 esetleg 4 evőkanálnyi öntetet a süti tetejére kanalazunk, hogy jól átitassa a tésztát, de ne essünk túlzásba, úgyis fog mellé folyni annyi amennyi szükséges.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése