TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. szeptember 7., hétfő

Kolbász és minden azaz Így szereti

Szóval; nekem elég egy szó, egy pillanat, vagy akár egy poén, hogy elinduljon a agyam főzős része (majdnem az egész).
A történet röviden:
Két néni a boltban arról beszélget; miközben siet, mert fut a lakás, meg annyi dolgom van, hogy ma nem is érek a végére, a kertet is rendbe köllene már tenni, hát azt hallottad, hogy a Rózsit ott hagyta az embere...
...szóval arról beszélgettek, hogy mi lesz a mai menü. 
Az egyik böcsülettel elmondta az egész étlapot, recepttel együtt.
A másik, aki siet, illetve aki jobban siet, az ámulattal és bámulattal hallgatta végig, majd csak annyit mondott:
-Hát nekem erre ennyire nem lesz időm! Valamit összedobok, aztán rakok bele kolbászt.
-???
-Amibe van kolbász, azt mindent megeszik az uram.
Hmm...















GAZDURAM KEDVENCE
Hozzávalók:
45 dkg csirkemell
2 pár debreceni
2 db paprika
1 nagy fej vöröshagyma
1 dl fehérbor
petrezselyemzöld
snidling (metélőhagyma)
bors, só
80 dkg burgonya
A burgonyát cikkere vágva megfőzzük, majd szépen megpirítjuk.
Közben a csirkemellet csíkokra daraboljuk és egy kevéske zsiradékon elkezdjük pirítani, amikor kezd szép színt kapni, közé dobjuk a keskeny gerezdekre vágott vöröshagymát. 
3-4 perc elteltével hozzáadjuk a félkarikára vágott paprikát és a felkarikázott debrecenit, még pár percig pirítjuk, de csak addig, hogy a paprika még megőrizze roppanóságát.
Majd sózzuk, borsozzuk, rálottyintjuk a fehérbort, pillanatok alatt elforraljuk (egy ici-pici fűszerpaprikát szórhatunk rá, de csak a színe miatt), bőséges mennyiségű snidliggel és aprított petrezselyemzölddel megszórjuk, összeforgatjuk, és forrón tálaljuk a pirított burgonya tetejélre vagy akár összeforgatva, összekeverve.
Egészségére gazduram!       



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése