TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. szeptember 26., szombat

Petrezselyem és kápia mondhatnám Tészta és csirke

Hát most mit mondjak? Hmm.
Vagy mit ne mondjak? Hmm.
Pedig mondom!
Ebben is van petrezselyem, nem is kevés!














 CSIRKEHÚSOS TÉSZTA, PETREZSELYEMMEL,
           KÁPIÁVAL ÉS KAKUKKFŰVEL
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
25 dkg petrezselyem gyökér
20 dkg Kápia paprika
25 dkg kagyló tészta
2 dl tejszín
kakukkfű
olívaolaj
A tésztát kifőzzük.
Közben a petrezselyem gyökeret apró (3mm) kockákra daraboljuk.
A csirkemellet is kicsi 1×1 centis kockákra vágjuk és olívaolajon a petrezselyemmel együtt 5 perc alatt szépen lepirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a felkockázott Kápia paprikát is, és megsózzuk.
A  tészta főzővizéből annyit merünk rá, hogy épp ellepje, majd közepes lángon, lényegében teljesen (minimálisra) elforraljuk.
Ez idő alatt már a tészta is megfőtt, amit kissé lecsepegtetve, de különösebb öblítés nélkül átszűrünk a raguba, aztán hozzáadjuk a tejszínt és egy jó adag kakukkfűvel ízesítve, pillanatok alatt összeforraljuk, majd forrón tálaljuk.














Ennyi lenne az egész.
Vagy ezt már mondtam?
Nem mondtam?
Na, akor most már mondtam

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése