TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. szeptember 26., szombat

Petrezselyem és Kápia avagy Tészta és csirke

Hát most mit mondjak? Hmm.
Vagy mit ne mondjak? Hmm.
Pedig mondom!
Ebben is van petrezselyem, nem is kevés!














 CSIRKEHÚSOS TÉSZTA, PETREZSELYEMMEL,
           KÁPIÁVAL ÉS KAKUKKFŰVEL
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
25 dkg petrezselyemgyökér
20 dkg Kápia paprika
25 dkg kagyló tészta
2 dl tejszín
kakukkfű
olívaolaj
A tésztát kifőzzük.
Közben a petrezselyemgyökeret apró (kb.3mm - azért lemérni nem kell) kockákra daraboljuk.
A csirkemellet is kicsi 1×1 centis (ezt se mérjük, ám ) kockákra és olívaolajon a petrezselyemmel együtt 5 perc alatt szépen lepirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a felkockázott Kápia paprikát is, és megsózzuk.
A  tészta főzővizéből annyit merünk rá, hogy épp ellepje, majd közepes lángon, lényegében teljesen (minimálisra) elforraljuk. (Amikor a raguk készítésénél, a tészta főzővizét használjuk, ügyeljünk, a sósságára!, ami forraláskor erősödhet!!!
Aztán hozzáadjuk a tejszínt, pillanatok alatt összeforraljuk, kakukkfűvel ízesítjük, majd beleforgatjuk,  a kifőtt tésztát.















Hát ennyi lenne az egész.
Vagy ezt már mondtam?
Nem mondtam?
Na, akkor most már mondtam
Ennyi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése