TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. szeptember 11., péntek

Hajdina és meggy avagy Az új libling

Már egy ízben, használtam a hajdina-meggy párosítást, nekem bejött; gondoltam kipróbálom élesben is.
A elmúlt hétvége remek alkalomnak bizonyul, erre a feladatra... és mit ne mondjak, az újonnan nyílt melóhelyem vendégei, maximálisan meg voltak elégedve, sőt a receptet is elkérték, ami akkor csak a fejemben volt meg, azt meg ugyi nem akartam oda adni, hisz' akkor most nagyon hülyén néznék ki.
Úgyhogy ezen bejegyzéssel közkinccsé teszem eme remekművet ;)
(Hát ez egész szerényre sikerült.) 

 













JOGHURTOS-HAJDINAPITE,
  VÖRÖSBOROS MEGGYEL
Hozzávalók:
20 dkg hajdinaliszt
15 dkg porcukor
1 p. 175g-os natúr joghurt
2 db tojás
3 ek. étolaj
1/2 cs. sütőpor (6g)
1 cs. vaníliás cukor
2 ek.kristálycukor 
1 ü. meggy befőtt (n.680g)
1,5 dl vörösbor
1 ek. étkezési keményítő
8-10 db szegfűszeg
1 rudacska egész fahéj
Ez kérem egy bonyolult recept!
A joghurtot összekeverjük a tojásokkal, a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A hajdinalisztbe belekeverjük a sütőport és szépen összedolgozzuk a joghurtos résszel, majd belekeverjük az étolajat is.
Egy 30,5×11,5×6.8 centis (ez az átlagos méret, de így pontos ;) ) sütőformát (püspök kenyér vagy pástétomforma) sütőpapírral kibélelünk és a tésztát beleöntjük, eligazgatjuk.
170 fokon, 30 perc alatt szépen megsütjük.
Két evőkanál kristálycukrot megkaramellizálunk, felöntjük a vörösborral, szegfűszeggel és a fahéjjal ízesítve felforraljuk, majd hozzáadjuk a befőtt levét.
5 percig főzzük, finoman forraljuk és keményítővel besűrítjük.
Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a meggyet; jól lehűtve a pite mellé kínáljuk.
(A befőtt édességétől függően (saját ízlés szerint), kevesebb kristálycukrot is használhatunk. Illetve hajdinaliszt is többféle minőségben kapható, ezáltal a pite színe (sötétebb, világosabb), és állaga (tömörebb, lazább) lehet, de ez, az élvezeti értékét nem befolyásolja.)

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése