TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. augusztus 28., péntek

Túró és barack azaz Levendula és zabpehely

Egy kis kitérő, lazítás a rókázá a rókagombás étkek közt.
Nem is olyan túl rég, a Hideg cukkinikrémlevesem betétjénél, jutott eszembe ez illetve az, hogy édes ajándékként is beválhat.
...és lássatok csodát :) bevált!
Tehát, én is beváltom ígéretemet:














ZABPELYHES TÚRÓGALUSKA, HIDEGEN
   LEVENDULÁVAL ÉS BARACKFALATOKKAL
Hozzávalók:
25 dkg túró
1 p. tejföl (150g)
5 dkg zabpehely
5 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
1 tk. levendula
barack
barack lekvár
rum vagy barack pálinka
A túrót, egy villa segítségével összetörjük, majd a tejföllel, a cukorral, vaníliás cukorral összekeverjük és alaposan beleforgatjuk a zabpelyhet illetve levendulával ízesítjük. 
(Nekem szerencsém van, mert tudtam szerezni szárított levendulát, ami egyébkén elhagyható, illetve valami más kedvünkre való dologgal ízesíthetünk; de natúron is megállja a helyét, a túrógaluskánk.)
Néhány órára, de akár egy éjszakányi időre, lefóliázva, hűtőben pihentetjük, hogy szép, masszív, formázható masszát kapjunk. 
A tejfölök, és a még a zabpehely minőségétől is függhet, a masszánk állaga. Amennyiben ez nem teccő számunkra, keverjük még hozzá zabpelyhet, vagy tejfölt, mert ez is egy ilyen szabad dolog; az efféle desszerteknél bátran eltérhetünk egy kicsit a recepttől. Arra viszont ügyeljünk, hogy a túrós masszánk a pihentetés után éri el a formázható állagot.
Tálaláskor két evőkanál segítségével, galuskákat formázunk (nem kell nagyot!), barackgerezdekkel és rummal vagy barackpálinkával kikevert lekvárral díszíthetjük.  

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése