TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. augusztus 17., hétfő

A gomba, a borsó és a csibe avagy A furfangos körítés

Nem is olyan rég írtam, hogy a gomba, milyen egészséges, milyen fincsi, és milyen praktikusan, furfangosan tölthető, szinte bármivel.
Most is erre következzen egy példa illetve egy Őrült ötlet, hogy miként tudunk formabontó körítést varázsolni, egy-két hozzávalóból.















ÍZLETES CSIBETEKERCS, 
   BORSÓVAL TÖLTÖTT GOMBAFEJEKKEL
Hozzávalók:
4db, 15 dkg-s csirkemell 
4-8 szelet bacon
fűszerpaprika
mustár
rozmaring
12-16 db gomba
25 dkg zöldborsó
1 p. tejföl
reszelt sajt
bors, só
A csirkemelleket, ügyesen felnyitjuk, kiterítjük, kissé megklopfoljuk sózzuk, borsozzuk, a belső felüket vékonyan megkenjük mustárral, meghintjük fűszerpaprikával és aprított rozmaringgal, majd feltekerjük és a bacon szeletekbe göngyöljük őket (mérettő függően 1,-2, db).
Egy tepsibe rakjuk a tekercseinket, egy kevéske olívaolajjal meglocsoljuk, egy kis vizet, vagy fehérbort önthetünk alá, fóliával betakarva, közepes erősséggel, kb.:30 perc alatt megsütjük.
Közben a zöldborsót megfőzzük, a gombákat megtisztítjuk; a gombák szárrészét, felaprítjuk és lepirítjuk. 
Egy másik tepsit szintén meglocsolunk olajjal, és a gomba kalapokat belehelyezzük, ha túl billegős lenne, akkor egy kis talprészt vághatunk rájuk. 
(Nekem most szerencsém volt, és szép nagy gombát kaptam, ezért 3 db is ölég volt egy adagba.)
Ezután a zöldborsót és a pirított gombát összekeverjük, és a gombafejekbe töltögetjük, a tetejüket bevonjuk tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, majd forró sütőben szép pirosra sütjük.
A gomba fejek nagyságától függően, elképzelhető, hogy marad egy kicsi a borsóból, amit nyugodtan köré szórhatunk tálaláskor.  




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése